| Home | scheiden | arbeidsconflict | familieruzie | conflict met overheid | onze regio | tarieven | contact | relatietest |
STEVEN DE WINTER
- MfN-registermediator
- Rechtbank-mediator bij de Rechtbank Noord-Nederland
- Geaccrediteerd familiemediator
- Gespecialiseerd mediator in strafzaken
- Gecertificeerd overheidsmeditator
- Arbeidsmediator (gespecialiseerd in ongewenste onmgangsvormen)
- Trainer positieve mediation
Lang geleden heb ik in Groningen rechten gestudeerd. Vlak voor mijn afstuderen ben ik als journalist en tv-programmamaker de wijde wereld ingetrokken Zo heb ik conflicten in alle soorten (sociaal, economisch, politiek) en in alle fasen van heftigheid meegemaakt en geanalyseerd. En nu help ik als mediator partijen om samen hun conflict te beslechten! Zo maak ik de cirkel van mijn bewogen professionele bestaan rond.
Elke dag opnieuw ervaar ik hoeveel belangrijker mijn levenservaring is dan alle diploma's die ik heb gehaald. Als mediator moet ik, net als in mijn eerdere leven als journalist, vertrouwen geven èn verdienen, moet ik - ongeacht de culturele achtergrond of sociale status van de mensen met wie ik om tafel zit - alle veiligheid bieden die iemand nodig heeft om zijn of haar verhaal aan mij te willen toevertrouwen.
Altijd op zoek naar de mens in het conflict, naar de relaties tussen mensen, los van het juridische kader. Zo is ook mijn belangstelling voor de psychologie en met name voor de positieve psychologie ontstaan en heb ik de positieve mediation-methode ontwikkeld. Want zónder perspectief wordt alles zinloos. Is er eenmaal perspectief dat komt meteen ook de oplossing van een conflict in beeld. Toegewijd handelen vanuit jouw persoonlijke perspectief is krachtiger dan welk juridisch argument ook om je te motiveren mee te werken aan de oplossing van een conflict.
Toch nog even iets over mijn diploma’s.
Na de opleiding algemene mediation en conflictmanagement heb ik mij verder gespecialiseerd in:
- narratieve mediation (een effectieve methodiek in zakelijke conflicten en bij samenwerkings-problemen in teams)
- transformatieve mediation (kan zinvolle methodiek zijn bij zeer emotionele conflicten)
- Appreciative Inquiry (leidt vaak tot verrassende en daardoor conflict oplossende inzichten bij conflicten tussen burgers en bestuur)
- familiemediation (personen- en familierecht)
- mediation in conflicten tussen overheid en burger (bestuursrecht)
- mediation in strafzaken (strafrecht: dader-slachtoffer)
- mediation bij ongewenste omgangsvormen (herstelmediation)
- Positieve mediation (het vervolg op herstelmediation)
LEES het interview in het Sneeker Nieuwsblad van 14 april 2011, toen ik vol verwachtingen begon met mijn mediationpraktijk, verwachtingen, die meer dan ik toen dacht, zijn uitgekomen! "Ik heb meér dan twintig jaar lang over de hele wereld gereisd, eerst voor de krant later voor de tv. Overal heb ik met mensen om tafel gezeten, wit, zwart, geel, bruin, met en zonder hoofddoek. Kennelijk heb ik talent om mensen op hun gemak te stellen, om hun vertrouwen te winnen, om op de een of andere manier te laten merken dat ik het niet voor mezelf doe, maar dat ik oprecht in hun verhaal geïnteresseerd ben.”