ONZE RELATIE IS OVER. VOORBIJ. UIT. MAAR WIJ BLIJVEN DE TOEGEWIJDE OUDERS VAN ONZE KINDEREN

Jullie willen scheiden? Jouw partner wil scheiden? Als toegewijde ouders willen jullie hoe dan ook het beste voor de kinderen. Ga er maar aan staan, met alle emoties, verdriet, boosheid, vertwijfeling, die horen bij het beëindigen van een relatie. Maar het kan echt: scheiden en toch gewoon de toegewijde ouders van jullie kinderen blijven.

Scheiden is geen schande

Scheiden is geen schande. Het overkomt 4 van de 10 gehuwden. Laat je als ouders ook niet bang maken: scheiden schaadt kinderen niet (lees het artikel hierover in NRC Handelsblad). Natuurlijk zijn kinderen, als hun ouders scheiden, verdrietig, boos, in de war, bang. Maar dat is iets anders dan "blijvende psychische schade". Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat psychische problemen op latere leeftijd bij kinderen van gescheiden ouders niet vaker voorkomen, dan bij kinderen van niet-gescheiden ouders. Bovendien kun je als scheidende ouders veel doen om je kinderen te helpen de nieuwe situatie te accepteren. Dat doe je door, in samenspraak met de kinderen, goede afspraken te maken.

Daar heb je een ervaren, gespecialiseerde mediator voor nodig, een mediator die jullie snapt, een mediator die jullie echt kan helpen om, hoe moeilijk ook, samen het gesprek te voeren over jullie kinderen (en met jullie kinderen), over de opvoeding, de schoolkeuze, de omgang met mama en papa. De scheidingsmediator helpt kinderen, door hun ouders te helpen. Want hoe béter jullie als ouders na de scheiding in staat zijn met elkaar te communiceren, hoe méér jullie bijdragen aan het welbevinden van jullie kinderen. Daar gaat het om. De belangen van jullie kinderen staan voorop.

Scheiden is géén juridisch probleem, maar een relationele kwestie

Bij de mediator zijn de belangen van jullie kinderen gewaarborgd. Want bij de mediator gaat het om het bestendigen van jullie ouderrelatie en van jullie ouder-kind-relatie ná de scheiding. Scheiden is géén juridisch probleem, maar een relationele kwestie.

De mediator is de regisseur van jullie scheiding. In overleg met cliënten kan deze "regisseur", als dat nodig is (en meestal is dat helemaal niet nodig) een fiscalist aan de mediationtafel laten aanschuiven, of een kinderpsycholoog, of een pensioendeskundige, of een maatschappelijk werker, of een bewindvoerder, kortom elk specialisme waaraan jullie behoefte hebben. 

En is er een juridische vraag, dan is het goed om te weten dat Mediation Regio Noord samenwerkt met Advocatenkantoor Fokalien Cuperus te Heerenveen. Overigens beschikt de gespecialiseerde familie-mediator zelf over ruim voldoende juridische kennis om jullie te helpen deugdelijke en uitvoerbare afspraken te maken over de verdeling van de gezamenlijke boedel, het pensioen en over de alimentatie.Er is altijd een mediationpraktijk bij u in de buurt